Actueel  
Woonzorgaanbod  
Visie  
Bent u gebruiker ?  
Bent u medewerker ?  
Bent u vrijwilliger ?  
Bent u professional ?  
Bent u student ?  
Vacature  
Partners in zorg  
Projecten  
Publicaties  
Bereikbaarheid  
Giften  

Projecten

A - A+
home
terug naar de vorige pagina
contact

Volg ons op Facebook!

 

Bezoek uit Twente

 

Als onderdeel van hun studiereis naar universiteitsstad Leuven bezochten 11 bestuurders uit Twente (NL), ook woon- en zorgcentrum Dijlehof: "Prachtig gelegen in het centrum van Leuven met een fantastische tuin waar het goed toeven is."

Twente [PDF]

 

Beelden van Ad Wouters in de tuin van woonzorgcentrum Dijlehof

 

Verschillende beeldhouwwerken van kunstenaar Ad Wouters staan in onze tuin tentoongesteld, het ene beeld al meer in het oog springend dan het andere. Deze tentoonstelling loopt van half mei tot eind augustus 2017.

Ad Wouters [PDF]

 

Handen vertellen

 

Het project heeft als doel een stukje van het levensverhaal te belichten van een aantal bewoners. Een ervaringsdeskundige op dit gebied is Rien Van Meensel en zij begeleidt dit proces van bevragen en noteren.

Handen vertellen [PDF]

 

Vreugdekoor - maart 2017

 

Onder leiding van Oxana Peredreeva oefenden bewoners van het woonzorgcentrum, van de assistentie-woningen en van het dagcentrum ongeveer drie maanden vreugdevolle lenteliederen.

Vreugdekoor [PDF]

 

Reflectie inspiratiedag kapsters Woonzorgnet-Dijleland - april 2017

 

Lesgever Kevin, de modellen en de kapsters hadden er zichtbaar zin in. Snit, kleuring, tasje koffie, schminken en hup op de foto. Met een valies met nieuwe trends, verhalen, ervaringen en oplossingen tellen we af naar de eerstvolgende bijeenkomst. Afspraak april 2018 in De Wingerd.

Inspiratiedag [PDF]

 

Fietsen voor alle leeftijden - voorjaar 2017

Fietsen voor alle leeftijden  

“Fietsen voor alle leeftijden” is een logisch gevolg van onze visie en inspanningen van de
voorbije jaren om bewoners extra te laten bewegen, meer buiten te komen door gebruik
te maken van de terrassen en tuin en maximaal te participeren aan het stadsleven...

Duofiets en Riksja  [PDF]

 

WZC Dijlehof neemt deel aan het Mozaiëk-atelier - voorjaar 2017

Mozaiek-atelier  

De stad zocht buren, vrienden, verenigingen, die de boombakken op pleinen en straten in het centrum willen bekleden...

Mozaiëk-atelier  [PDF]

 

Pendelfonds subsidieert duurzaam woon-werkverkeer - najaar 2016

Pendelfonds  

Een mobiliteitsanalyse bracht het woon-werkverkeer van de 450 medewerkers in kaart. Naast het mobiliteitsprofiel kregen we ook zicht op het bereikbaarheidsprofiel en de potentiële mogelijkheden. Een sterke basis voor een subsidiedossier bij het Pendelfonds. ...

Pendelfonds  [PDF]

 

Wonen en leven in Leuven - voorjaar 2016

 

We namen deel aan de gangmakervergaderingen voor ‘Kom op voor je wijk’. Een initiatief dat we enkele jaren geleden zelf met onze omliggende buren op hebben gezet en nu door de stad gesteund wordt. Het is goed elkaar te kennen, te waarderen en te helpen waar nodig...

Wonen en leven in Leuven  [PDF]

 

Zwembadproject ‘Gedragen door water’ - februari/juni 2016

 

Een ideetje dat al langer ronddwaalde in de dromen van enkele medewerkers en bewoners n.l. gaan zwemmen met onze bewoners en bezoekers, kreeg vaste vorm toen we in februari konden starten met ons nieuwe proefproject ‘gedragen door water’. Naast de enkele praktische beslommeringen konden we enkel voordelen verzinnen bij dit uitje...

Zwembadproject [PDF]

 

Comfortabele en aangepaste kledij in Dijlehof - maart/april 2016

 

Sinds 2015 werken we aan het thema ‘Prikkel op Maat’ waarbinnen we focussen op prikkelarme zorg. Een belangrijk onderdeel van prikkelarme zorg is het aanpassen van kleding. In dit artikel beperken we ons tot de grote lijnen. Hopelijk prikkelt het uw nieuwsgierigheid en leest u er meer over in onze kersverse folders.

 

 

Geknipte inspiratie, een kappersboek - oktober 2015

Geknipte inspiratie  

Voor mooie mensen wordt goed gezorgd, ongeacht hun leeftijd. Alle bestaande kapselboeken zijn te trendy, te jong, te gedurfd, kortom niet geschikt voor 70-80 en 90 plussers, toch wil iedereen graag mooi door het leven. Samen met 45 enthousiaste deelnemers, de kapsters van WZC Dijlehof, Keyhof, Ter Meeren en De Wingerd en onze vrijwillige huisfotograaf Rice Ramakers realiseerden we een fotoboek. Het kreeg de naam “Geknipte inspiratie” , telt 100 bladzijden en is een handig instrument en uniek fotoboek ontworpen voor en door 65 plussers.

Kappersboek [PDF]

 

Opruimdag - 22 september 2015

Tuinbanken  

Orde brengt rust! Fijn voor iedereen. Orde werkt veiligheid in de hand. Mooi meegenomen. Orde vergemakkelijkt het werk van iedereen. En zeker het onderhoud door de logistieke medewerkers. Weg dus met onnuttige zaken zodat we extra ruimte creëren. Aan iedereen de opdracht om die dag/week rond te kijken en te zien wat overbodig staat in de ruimten, de kasten, de burelen, de berging, de badkamers …

Opruimdag [PDF]

 

Fingerfood of bestekvrij eten - augustus 2015

Tuinbanken  

Een koekje in de hand, een receptie met hapjes, een onweerstaanbare praline, tapenades, een olijf of kersttomaatje, een kippenbil, frietjes of smoutebollen.
Hapjes in de hand zijn al lang geen onbekende meer. Ook in Dijlehof willen we, als vervollediging van ons huidig voedingsaanbod, fingerfood of bestekvrij eten kunnen aanbieden.

Fingerfood [PDF]

 

Tuinbanken - mei 2015

Tuinbanken  

Dankzij de steun van Cera Leuven konden we vijf tuinbanken van 1.m40 breed aankopen en verspreiden in de tuin op en rond het fitnessparcours. Zo kan iedereen naar eigen kunnen en volgens eigen tempo zich verplaatsen in de tuin. Op regelmatige basis is er een rustplaats voorzien.

Tuinbanken [PDF]

 

Dijlehof en sociale media - juni 2015

Dijlehof op Facebook  

We konden onmogelijk achterblijven. Jong en oud gaven ons signalen dat het hoog tijd was om op de trein van de sociale media te springen. Vandaar de geboorte van onze facebookpagina dat u kan inkijken op www.facebook.com/dijlehof voor het dagelijkse leven in Dijlehof, Hertogenhof en Hertog van Brabant.

Sociale media [PDF]

 

Dijlehof verplaatst zich groen - april 215

Dijlehof verplaatst zich groen!  

Voor een vijfde jaar op rij zetten we ons in voor een “groener” Dijlehof. Telkens vanuit een ander oogpunt, met een andere doelstelling en/of met een ander initiatief. Buiten onze overtuiging dat we ons voor kortere afstanden beter te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer verplaatsen, spelen onze beperkte parking en de langdurige werken aan het Damiaanplein ook mee.

Dijlehof verplaatst zich groen [PDF]

 

Prikkel op maat - januari 2015

 

“Prikkel op maat” verwijst naar een permanente zoektocht om bij het omgaan en/of verzorgen van bewoners niet te overprikkelen maar ook niet te onderprikkelen.

artikel verschenen in "Rond de Plataan", huiskrant jg 18 nr 1 [PDF]

 

Gearchiveerde projecten >>

Haarwasbak in de lift - 2013 Haarwasbak in de lift - 2013 Fitter dan fit ! - 2013 Bouw! Val! Lig! - 2012 Bijzettafels - 2010 In-le(u)ven in de stad - 2009 Island hopping - 2008