Ontdekkingsflat

Assistentiewoning 9A16 in onze achterbouw is recent ingericht als ‘ontdekkingsflat’. Deze flat staat ter beschikking van kandidaten die graag willen ervaren/ontdekken hoe het is om in een assistentiewoning te verblijven en of zij aansluiting kunnen vinden bij andere bewoners van de assistentiewoningen.

Zo kunnen zij door te komen proefslapen de assistentiewoning op eigen tempo ontdekken. Wij kunnen ook tegelijkertijd bekijken of een assistentiewoning nog haalbaar is voor een kandidaat.

De woonassistent is uw aanspreekpersoon en luistert naar al uw vragen en bezorgdheden. Indien nodig kan er dag en nacht gerekend worden op verpleegkundige ondersteuning. U kan ook een afspraak maken met de kinesitherapeut, kapper, pedicure en tandarts in huis.

In de polyvalente en centraal gelegen ruimte is er elke middag de mogelijkheid om warm te eten. Op woensdag-, zaterdag- en zondagnamiddag wordt deze ruimte gebruikt als cafetaria en op alle andere momenten is het een plaats van samenzijn en activiteit.

Maandelijks is er een ontmoetingsmoment. Een informeel moment waar u kennismaakt met de andere bewoners, de woonassistent en de verantwoordelijke van de dienst activiteiten. Naast een specifiek aanbod kan u geregeld aansluiten bij het programma van het woonzorgcentrum.

Externe hulp dient u zelf te organiseren maar de woonassistent kan u begeleiden in de zoektocht naar de juiste zorg- en dienstverlening.

In de assistentiewoningen werken wij samen met Thuisverpleging Meerdael.

Tarieven

Meer informatie over:

 

Sociale Dienst
Greet Van Rompaey
T: 016 50 95 80 | E: greet.vanrompaey@dijlehof.be