WZC Dijlehof - Leuven

Bezoek uit Twente

Als onderdeel van een studiereis naar Universiteitsstad Leuven bezochten, 11 bestuurders uit Twente, ook het woon- en zorgcentrum Dijlehof: “Prachtig gelegen in het centrum van Leuven met een fantastische tuin waar het goed toeven is.  Wat ons van de eerste stap in het gebouw opviel was de relaxte en hartelijke sfeer die er hangt. Na een presentatie over het leven en het werk in de Dijlehof werd het ons duidelijk dat we met een zeer gemotiveerde medewerkers en staf te maken hebben die erg betrokken zijn met het welzijn van al haar bewoners en andere zorgvragers. Een organisatie die haar kwaliteiten kent en deze in samenwerking met andere partijen inzet in de regio. Op deze manier kan er ook geleerd worden van elkaar.
Tijdens de rondgang door het gebouw en uit de gesprekken die we mochten voeren met medewerkers en bewoners is ons gebleken dat kwaliteit van leven een belangrijk aspect is. Het komt terug in de manier van werken en in de creatieve manier van ruimtes gebruiken. Soms lange ruimtes werden mooi opgedeeld in gezellige hoekjes met elk hun eigen sfeer. Er worden veel activiteiten met en voor bewoners georganiseerd waarbij er veel oog is voor het stimuleren van het welzijn.
En waar wij helemaal enthousiast van werden is het tafelbier. Dat was voor ons zo speciaal Belgisch, dat kennen wij in Nederland niet. Misschien een mooie tip voor in onze eigen organisaties.
Wij hebben genoten van ons bezoek en hebben opnieuw gezien dat wanneer je met gemotiveerde en goed opgeleide mensen samenwerkt er heel veel mooie zorg en ondersteuning kan ontstaan. Wij hebben de collega’s van Dijlehof uitgenodigd om een keer naar Twente te komen om te zien hoe wij werken.
Wij danken allen voor het fijne ontvangst, de ontvangen informatie en voortreffelijke maaltijd.”
Paul de Jongh – IZO Twente