Zorgaanbod en zorgtraject

De juiste zorg op het juiste moment.

Een zorgtraject is afhankelijk van welke zorg op dat moment het best bij u past.

De aanvragen komen vanuit het ziekenhuis, een thuissituatie of vanuit een ander woonzorgcentrum, een huisarts, gezinshulp, …

De diensten die aanwezig zijn: centrum voor dagverzorging, kortverblijf, assistentiewoningen en het woonzorgcentrum met de afdelingen Hoogdijle, Neerdijle en Huis Lessius. Aanvullend kunnen externe diensten ter ondersteuning ingeschakeld worden (OCMW, gezinshulp, thuisverpleging, …).

Vanuit dagverzorging kan de bezoeker kiezen om gebruik te maken van het kortverblijf. Als het thuis niet meer gaat en een inwoning zich aandient, krijgt u voorrang om naar het woonzorgcentrum te komen. Ook een assistentiewoning kan besproken worden.

Vanuit het kortverblijf kunnen mogelijkheden als assistentiewoning, dagverzorging en woonzorgcentrum met u verder bekeken worden.

Vanuit de assistentiewoningen hebt u voorrang om gebruik te maken van dagverzorging, om het kortverblijf tijdelijk in te schakelen en om te worden opgenomen in het woonzorgcentrum.

In het woonzorgcentrum is het mogelijk om naar een andere afdeling (Hoogdijle, Neerdijle of Huis Lessius) te verhuizen indien de zorg daar beter aansluit bij uw zorgvraag.

We streven altijd naar het aanbieden van de beste zorgvorm op het gepaste ogenblik, zowel voor echtparen als alleenstaanden.