Begin 2023 start in samenwerking met projectontwikkelaar ION op de voormalige Accosite  de bouw van het woonzorgcentrum Burenhof. Deze gedeeltelijke vervangingsnieuwbouw van Dijlehof wordt in de loop van 2025 in gebruik genomen en bestaat uit 46 woongelegenheden woonzorgcentrum waarvan er 6 zorgflats voor koppels zijn, 27 assistentiewoningen en last but not least de bistro ‘Buurt’.

Burenhof is meer dan een woonzorgcentrum in de stad

Burenhof wil actief deel uitmaken van de stad en de multifunctionele site Burenberg. Centraal binnen het concept staat de verbondenheid van het woonzorgcentrum met de stad en de wijk. We willen immers een open, levendige en toegankelijke plaats creëren waar iedereen zich welkom voelt, bewoners graag vertoeven en voorbijgangers ongedwongen binnenspringen. Diverse ‘stakeholders’ zoals de wijkwerking, verenigingen, zorgpartners en scholen kunnen er gebruik maken van gemeenschappelijke buiten- en binnenlocaties, functies, diensten en flex-ruimtes. Zo zijn Bistro Buurt, de bewegingsruimte en het kapsalon toegankelijk voor de bewoners van de naburige wijken.

 

Een hedendaags woonzorgcentrum: zo normaal waar mogelijk, zo bijzonder waar nodig.

Het woonzorgcentrum wordt georganiseerd volgens het concept van kleinschalig genormaliseerd wonen. Bewoners wonen en leven per 8 in een woning. Het gebouw telt 5 woningen. Hier maken huiselijkheid en het gevoel van ‘thuis’ komen en erkenning het verschil. Net zoals thuis, bestaat een woning uit een gezellige living met open keuken, eigen sanitair en de nodige logistieke ruimtes. Met de aanwezigheid van 6 zorgflats beantwoorden we aan de huidige vraag naar een woonzorgaanbod voor koppels.

 

Assistentiewoningen Burenhof: autonoom wonen met zekerheid

Wonen in Assistentiewoningen Burenhof betekent autonoom wonen in een flat met alle hedendaags comfort en met de zekerheid van 24u/24u professionele zorg in de nabijheid. In een crisissituatie kunnen bewoners rekenen op de nodige ondersteuning: een geruststellende gedachte zowel voor de bewoners als hun familie. Daarnaast kunnen zij desgewenst beroep doen op een breed pakket van diensten en faciliteiten. De wooncoach is het aanspreekpunt voor de bewoners.

 

Bistro Buurt: Burenhof als spil van de buurt

Met deze droom en opdracht willen we van Bistro Buurt een gezellige ontmoetingsplaats maken. Inwoners van de site en de omliggende wijken zijn er meer dan welkom. ‘Buurt’ doet dienst als café-brasserie, ontmoetingsruimte en vergaderzaal. Ook het verenigingsleven en familiefeesten komen hier tot hun recht.