European Summit – Cycling without Age

Van 12 tot 15 april was Dijlehof vertegenwoordigd op de “European Summit” van “Cycling without Age”. Dit is een wereldwijde beweging, gestart in 2012 in Denemarken, die fietsen voor alle leeftijden mogelijk maakt dankzij een aangepaste Riksja fiets.

Luc, vrijwilliger en Riksja piloot van het eerste uur, volgde de 3-daagse samen met vertegenwoordigers van IJsland, Noorwegen, Denemarken, Schotland, Duitsland, Engeland, Canada en Spanje. Voor België was er ook een Riksja initiatiefnemer uit Wallonië. Het werd een inspirerende uitwisseling over aanpak, visie, reglementering, promotie, vrijwilligers werven, samenwerken en succesverhalen.

Als eerbetoon voor onze talrijke internationale aanwezigheid fietsten we op zondag met 5 Riksja’s vooraan in de “Fiesta de la bicicleta de Barcelona”. Een 12 kilometer trip door Barcelona met zo’n 8000 fietsliefhebbers.

Maar de kers op de taart was ons bezoek aan een woonzorgcentrum. Met 5 Riksja’s en dubbel zoveel ouderen fietsten we in Barcelona rond op het uitgebreid fietsnetwerk. Een unieke ervaring om nooit meer te vergeten!