Assistentiewoningen Dijlehof

Dijlehof, gelegen in de Minderbroedersstraat, voorziet 39 assistentiewoningen. U leeft en woont zelfstandig, maar u kan beroep doen op externe en interne diensten. Leuven bruist van initiatieven en activiteiten waaraan u kan participeren. Ook horeca en winkels liggen op wandelafstand. Hiernaast organiseert het huis activiteiten waar u vrijblijvend aan kan deelnemen.

Onze appartementen, verspreid over drie verdiepingen, zijn ongeveer 55 m² groot. Er is een lift aanwezig. Ieder appartement beschikt over een kleine hal, een woonkamer, een slaapkamer, een badkamer en een keuken. In nood kan u, dankzij een handig oproepsysteem, hulp inroepen. Daarnaast zijn er ook gemeenschappelijke ruimtes voorzien waar u andere flatbewoners en bewoners van het woonzorgcentrum kan ontmoeten.

De woonassistent is uw aanspreekpersoon en luistert naar al uw vragen en bezorgdheden. Indien nodig kan er dag en nacht gerekend worden op verpleegkundige ondersteuning. U kan ook een afspraak maken met de kinesitherapeut, kapper, pedicure en tandarts in huis.

In de polyvalente en centraal gelegen ruimte is er elke middag de mogelijkheid om warm te eten. Op woensdag-, zaterdag- en zondagnamiddag wordt deze ruimte gebruikt als cafetaria en op alle andere momenten is het een plaats van samenzijn en activiteit.

Maandelijks is er een ontmoetingsmoment. Een informeel moment waar u kennismaakt met de andere bewoners, de woonassistent en de verantwoordelijke van de dienst activiteiten. Naast een specifiek aanbod kan u geregeld aansluiten bij het programma van het woonzorgcentrum.

Externe hulp dient u zelf te organiseren maar de woonassistent kan u begeleiden in de zoektocht naar de juiste zorg- en dienstverlening.

In de assistentiewoningen werken wij samen met Thuisverpleging Meerdael.

Meer informatie over:

 

Ilse Claeys
Coördinator Wonen en Leven
T: 016 29 31 42 | E:  ilse.claeys@dijlehof.be