Vrijwilligers

Het werken met vrijwilligers is een essentieel en belangrijk onderdeel van de werking van het woonzorgcentrum.

Iedere vorm van gemotiveerd engagement wordt door ons ten zeerste gewaardeerd.

De meerwaarde van de vrijwilliger voor de werking van het ganse huis is voor ons dan ook bijzonder groot. Zij volbrengen taken of zijn op zo’n wijze aanwezig dat het leven in huis erdoor wordt verrijkt. En niet alleen de bewoner, maar ook de familie en de medewerkers voelen dit.

Momenteel ondersteunen een zestigtal vrijwilligers de dagelijkse werking. Zij zijn actief in domeinen die ze zelf kiezen en waar ze het sterkst in zijn. Wij zien dat zij vooral taken uitvoeren waar de beroepskracht geen tijd voor kan nemen. In dit opzicht vervangen ze ook geen beroepskrachten.

Enkele voorbeelden van activiteiten die vrijwilligers hier doen: meehelpen bij activiteiten, meegaan op uitstap, een wandeling maken, een bezoekje brengen aan bewoners, openhouden van de cafetaria, koffie bedelen bij de bewoners, ondersteunen van de maaltijden, een feestje ondersteunen, voorlezen, planten verzorgen, …

De tijd die de vrijwilliger wil vrijmaken is persoonsgebonden: sommige vrijwilligers ontmoeten wij bijna dagelijks, sommigen wekelijks en nog anderen eerder sporadisch. Er is een ook een groep die we steeds mogen oproepen, bijvoorbeeld als ondersteuning bij grote activiteiten zoals een tuinfeest, een nieuwjaarsconcert, enzovoort. Wij werken wel graag op basis van duidelijke afspraken, zodat we van elkaar goed weten wat we van elkaar mogen verwachten.

Wat biedt het Dijlehof de vrijwilligers?

 

  • Mogelijkheid tot vorming
  • Een verzekering voor ongevallen
  • Begeleiding, ondersteuning en een open sfeer voor communicatie
  • Een groep toffe medevrijwilligers en professionelen
  • Een open en uitnodigende sfeer, waar het fijn is om te vertoeven
  • En vooral … een groep dankbare bewoners.

 

Mocht u interesse hebben of meer informatie wensen rond de vrijwilligerswerking kan u contact opnemen met Ilse Claeys via 016/50.95.85 of direct via mail naar: ilse.claeys@dijlehof.be.

Nieuwe vrijwilligers zijn steeds van harte welkom!